lördag 5 november 2011

Dag 125 - Berlin del 2

Vi kom ner till Berlin vid åttatiden på torsdagen. Då var det incheckning som gällde först och främst, sen gjorde alla sig i ordning för att gå ut och äta och, såklart, festa till det lite. Vi hade ingen bestämd destination utan kollade in restaurangerna vi gick förbi. Det verkade dock som att de flesta där vi gick var för små för att kunna ge vettig service åt nästan tjugo grabbar på en gång. Vi fick dock ett tips som vi följde upp och det visade sig leda till ett riktigt trevligt ställe - Va piano!

Det var ett italienskt ställe med ett rätt smart upplägg. Man fick varsitt kort där alla ens köp under kvällen registrerades och när man sedan skulle gå därifrån gick man till kassan och lämnade in kortet och betalade allt. Man fick själv gå och beställa mat vid olika diskar. Ville man ha pasta så gick man till en av pastadiskarna, beställde och fick se maten göras på ett par minuter mitt framför ögonen på en. Ville man ha pizza beställde man i pizzadisken och fick en bip-apparat som pep när det var färdigt. Det fanns flera barer på de två våningarna där man kunde beställa dricka och många olika typer av sittplatser - låga bord med fåtöljer, vanliga bord med soffa och/eller stolar, och höga bord med höga stolar. Det kändes modernt och praktiskt och maten var fantastiskt god.

Det blev mat och några drinkar på Va piano innan två tjejer, som några i laget lärde känna, tog med oss till ett populärt uteställe som låg i närheten. De berättade att det inte var lätt att få in ett så stort grabbgäng på en inneklubb, men de lyckades. Det var inte vilket disco som helst heller. Ett disco på typ 20e våningen, med magnifik utsikt. Kändisar som Rihanna och Bruno Mars har festat där och det var väldigt trångt för att vara en torsdag. Lyckligtvis slapp vi lyssna på den sistnämndes låtar (DÅ hade det blivit dansstrejk). Vi hade istället turen att höra, bland mycket annat, Rihannas 'We found love' som redan i bussen hade spelats och utnämnts till den officiella Berlin-låten.

Jag tror att alla kom hem till hotellet i någorlunda tid den natten, vilket var rätt smart då två tuffa nätter till låg framför oss. Andra kvällen var lite vildare. Efter att vi alla hade ätit tillsammans på ett ställe på andra sidan centrum splittrades gruppen upp lite. Den grupp jag gick med var på jakt efter en bra klubb, som tydligen gärna fick innehålla lättklädda damer. Vi hittade till slut en sådan efter en rätt så lång promenad. Efter en timme där var vi på jakt efter ett nytt ställe, gärna där man kunde dansa och festa lite vildare. Men det misslyckades vi med.

Det enda vi gick in på var ett disco under ett järnvägspår som var så otroligt tråkigt att vi lämnade efter typ tio minuter. Vissa åkte sedan hem medan andra, inklusive jag, fortsatte gå runt i stan och tramsa, träffa folk etc. Vi träffade en del människor som vi sedan på lördagen skulle festa med, så kvällen blev ändå lyckad och väldigt rolig. Men det var ju på lördagen som ALLT skulle satsas...

Jag får väl avsluta med ännu ett citat av citatmaskinen Nexhat Lika. Det slapp ur honom när vi pratade med engelska tvillingsystrar som inte var ett dugg lika:

"So you are two-egg twillings..?"

6 kommentarer:

Trean sa...

Aaah!! Two eggs twillings, jag dööör!! :P

Anonym sa...

Vi ska till Berlin någon helg, thats it!!

Anonym sa...

//J

Skärgårdssökaren sa...

Trean, det gjorde jag också... :P

Hmm, J, nån blev visst lockad av lättklädda damer...

Ettan sa...

Hahahaha länge leve svengelskan!
Bidrar med en klassiker från en skidresa i Norge: "I had a back suck" = det var bakhalt.

Skärgårdssökaren sa...

Hehe... Ja svengelskan är fan fantastisk! Kan säga att det var nån i laget som snackade ENORMT grov svengelska...