lördag 21 maj 2011

Dag 56

Det finns lätta dagar och svåra dagar. Detta har varit en svår dag. Ibland händer saker som man först har svårt att fatta. Det går liksom inte in. Det är så otänkbart att man förnekar det tills man har så mycket bevis att det inte går längre. Och det är då det blir jobbigt. Men man fortsätter med sin dag, möter de utmaningar som finns att möta. Fantastiska saker händer kanske, men de är i ett helt annat perspektiv. De är inte oviktiga, de är bara inte livsviktiga.

Tankarna går, samma tankar springer omkring varv efter varv men det kommer även in nya tankar då och då. Men man kommer inte fram till något. Läget är detsamma fortfarande och man kommer inse det om och om igen. Det kommer alltid vara så, för det som har hänt har hänt.

Många har det tyngre än jag. Jag är lite mer på avstånd. De som är närmst har det svårast, såklart. Empati är en av mänsklighetens viktigaste känslor, och vid sådana här tillfällen kommer det fram i överflöd, från många håll och kanter. Det behövs, och det hjälper.

God natt

Inga kommentarer: