torsdag 27 oktober 2011

Dag 123 - Födelsedagen

Igår blev jag 26 år ung. Ung för att det känns så i sinnet. Ung för att jag fortfarande får visa leg på systemet. Jag hade en fantastisk födelsedag från början till slut. Men egenkligen började mitt firande redan i söndags då HIF spelade sin sista allsvenska match för i år och firade guldet med resten av Helsingborg.

För denna dag hade min käre vän Julius och hans familj bestämt sig för att ge mig som present. De bjöd inte bara på sitt högt uppskattade sällskap utan även på mat, dryck och biljett till matchen. Det började på Torino dit jag anlände direkt från Varberg och jag hade knappt hunnit släppa av Höganäsgrabbarna innan jag satt med en rykande färsk pizza och ett härligt glas Coca Cola framför mig. Runt om mig satt Julius, Ronney, Juliana, Gull, Jimmy och Fredde "von Bronckhorst."

När vi tryckt i oss maten begav vi oss till Olympia där vi stod och köade ett tag innan insläpp. Vi roade oss med de stora, uppblåsbara Guldhänderna och firandet var alltså redan igång. Det var riktigt roligt att stå där på Olympia ännu en gång och heja fram HIFarna även om matchen mot slutet blev rätt ointressant. Sista 20 bjöd inte på något alls förutom ett oplanerat avbrott när supportrarna tryckte på för mycket mot planen. Men matchen kunde spelas klart och sedan drog firandet igång på allvar. Spelarna fick ta emot sina medaljer och Pär Hansson höjde bucklan mot skyn med ett vrål.

Senare blev det samling vid terasstrapporna där fansen tog emot spelarna med jubel och ramsor. Storbildskärmarna bjöd på målkavalkad, bland annat, och livebandet fick igång dansmusklerna lite så man inte förfrös helt. Sedan följde jag med upp till Daniel och Julianas nya lägenhet och spöade den senare i FIFA.

Klockan nådde midnatt, men var festen slut? Nej! Jag drog ner till Tivoli där jag träffade Aziz och vi festade till tidigt på morgonen. Ett beslut jag inte ångrar trots att jag var brutalt trött när jag började jobbet kl. 6.

Men igår var jag ledig och kunde vila ut. Jill, Munk, Simon och sen familjen gjorde dagen minnesvärd med sällskap samt fina, generösa och omtänksamma presentval. Tack alla för allt, så har jag inte missat någon!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har en present också som kommer att uppskattas väldigt mycket vet jag :). Vi ska ut och luncha på måndag, för då är jag ledig bara så att du vet, thats it!! Vad är skinkan utan sitt Parma, och vad är coca cola utan sin Kalle!?! //j

Skärgårdssökaren sa...

YAY!!!!!

Linda sa...

OCH LINDA!!! det var väl sjukt vad du alltid ska skita i/glömma mig :(

Skärgårdssökaren sa...

Men va fan..... Asså du hör liksom ihop med munk ju.. Men ok, sorry att jag glömde ditt namn :/