onsdag 6 april 2011

Dag 27

Som vi redan vet så finns det en otrolig massa idioter här i världen. Folk ger ju fan pengar för vad som helst som påstås ha en positiv effekt på hälsan. Spelar mindre roll då om det är mirakelpiller eller konstiga behandlingar av kroppens "energifält" etc.

Hörde ett radioprogram idag där de var på en mässa för sådant hokuspokus. Eller ja, allt var kanske inte hokuspokus, men programmet fokuserade mycket på det som var, minst sagt, lite udda. Bl.a. så visades där upp en behandlingsmetod som kunde hjälpa en på en massa olika sätt. Ett pennliknande föremål i metall sattes mot olika punkter på kroppen och samlade energi eller fördelade energi eller...ja nåt hokuspokus med energi var det. Och folk tror att det hjälper mot trötthet, stress och en massa annat. Idioter!

Jag har sett något liknande på tv. I USA finns där fler sådana hokuspokus-behandlingar än någon annan stans. De som utför det har ingen vetenskaplig förklaring till varför det skulle fungera, de bara drar till med något om energiflöden och så har de helt plötsligt 20'000 trogna idioter som följer deras råd. Sen ger de kurser till andra som också vill kunna behandla folk. De hovar in otroliga summor också. Bara för de kan det magiska ordet. Energi. Vad för energi? Bara energi? Ingen vet. Men det är flummigt nog för att vara vad som helst.

Nej, godtrogna människor går på det, ofta med hjälp av en lagom dos placeboeffekt. Sen är det helt plötsligt "bevisat." Usch nej. Var inte idioter. Gå inte på all bullshit.

Fuck off

Inga kommentarer: